Onze kijk op de code voor ondernemers van Geert Noels

By
2 Minutes Read

Eind augustus vertelde econoom Geert Noels bij een interview in de krant De Tijd dat hij voor zichzelf een code voor ondernemers had opgesteld met 5 vuistregels. Deze geeft hij steeds aan andere ondernemers mee. 

Geert Noels

Vanuit Uw Geldarchitect hebben we deze code voor ondernemers erbij genomen met een kijk op het eigen team en onze klanten die we begeleiden. 

 

1. U bent verantwoordelijk.

Onze klanten zijn in veel gevallen ondernemers en moeten meer zicht krijgen op de cijfers van hun onderneming, maar ook die van hun gezin. De zakelijke financiële huishouding van een ondernemer is immers onlosmakelijk verbonden met zijn/haar privé-financiële huishouding.

Enkele financiële vragen of bedenkingen om bij stil te staan.

Hoe vullen we de “Wat als vragen” in en welke gevolgen kunnen hieruit voortvloeien : vb.: Wat als ik morgen niet meer kan werken? Moet ik hiervoor privé en/of zakelijk indekken? Welke verzekeringen dien ik te onderschrijven als ik klanten ontvang zakelijk en vrienden in mijn privé? Welke plaats heeft of kan vastgoed hebben in mijn leven? Hoe zet ik een krediet in of maak ik mijn bestaande maandelijkse afbetaling lichter? 

Allemaal verantwoordelijkheden die we moeten handelen, privé en zakelijk. Waar niet elke ondernemer de kennis heeft en wij dan ook graag in assisteren. Zo gaan wij zelf ook zaken delegeren naar andere ondernemers, maar steeds uit de verantwoordelijkheid over onze onderneming. 

 

2. Gedrag, waarden en doelstellingen doen ertoe.

Binnen uw geldarchitect hebben de architecten allemaal eenzelfde visie waarbij we volledig onafhankelijk en objectief financiële coaching trajecten kunnen faciliteren. Onze klanten geven we de juiste inzichten, maar helpen we ook om financieel te handelen naar hun waarden en doelstellingen.

 

Financiële duidelijkheid brengen doen we door 3 doelstellingen na te streven:

  • #bruikbaar - Financieel huishoudingsplan dat je levenslang kan blijven gebruiken.
  • #inzetbaar - We plaatsen een stappenplan dat volledig doorgesproken is en waarbij je zelf de nodige uit te voeren “verbeter-suggesties” kan implementeren.
  • #tastbaar - Hierdoor ervaar je een duidelijke structuur binnen je financiële huishouding met als toetje : een financieel tastbaar voordeel!

 

3. Sta er op het Steve Jobs-moment.

In mensentaal, duidelijk en eenvoudig mensen financieel leren dwarsdenken, is onze missie. Hierbij maken we gebruik van hands-on praktische voorbeelden die onmiddellijk toepasbaar zijn. Herkenbare voorbeelden in het privé -en zakelijk leven maken dat onze klanten snel in actie gaan. De “one more thing” speeches van Steve Jobs werden steevast op gejuich onthaald en ook onze tips and tricks die we telkens meenemen op het einde van een financieel coaching traject worden op applaus onthaald.

 

4. Loyauteit staat voorop.

Binnenkort organiseren we het bedankevent voor klanten en contacten met vooral de nadruk op het samenbrengen en aan elkaar voorstellen van jullie klanten.

Dit is een extra meerwaarde om ondernemers bij elkaar te brengen en extra kennis over te brengen. Vertrouwen krijgen en vertrouwen geven staat centraal in onze organisatie.

We zullen dit principe nooit beschamen en we laten ook nooit iemand aan zijn of haar lot over. Wanneer klanten weerstand ervaren bij het uitvoeren van de duidelijk doorgesproken verbeter suggesties, mogen zij steeds terugkoppelen en gebruikmaken van onze kennis en expertise. We zien ook klanten uit het verleden terugkomen met de vraag naar extra begeleiding rond 1 bepaald onderwerp, wat enorm veel zegt over de vertrouwensband die wij opbouwen.

 

 

5. Werk met scenario’s.

Businessplannen veranderen en enkel vertrouwen op 1 foto gemaakt op een spreadsheet is altijd gevaarlijk in deze veranderende wereld.

Natuurlijk moet die foto gemaakt worden, maar nadien moet je rekening gaan houden met continue verandering in je privé-en zakelijk leven.

De financiële opvoeding 2.0 die wij aanreiken is onderhevig aan veranderingen die gedurende het leven optreden. Samenlevingsvormen wijzigen, zakelijke groei kan uitdagingen met zich meebrengen en persoonlijk kunnen we mooie financiële doelstellingen vooropstellen die we willen aftoetsen.

Een goed doorgesproken financieel huishoudingsplan kan als basis dienen om onze financiële huishouding te optimaliseren. Financiële groei bestendigen op korte, middellange en lange termijn zal voortschrijdend inzicht vergen. Doe dit samen met jouw partner en wij bij Uw Geldarchitect blijven supporteren wanneer nodig.  

 

 

 

Picture of Tom Horemans

Tom Horemans

Sinds ik in 2019 mijn coachingskills via diverse opleidingen naar een hoger niveau tilde, coach ik mijn klanten op een succesvolle manier en faciliteer ik op die wijze hun financiële zelfgroei. Wanneer je je overweldigd voelt door de hoge eisen van de hedendaagse levenswijze, zal ik u helpen met zelfmotivatie en het creëren van orde en rust in uw leven. Dit kan via financiële coaching voor u gefaciliteerd worden . Verder werk ik via een financiële doorlichting aan het vermogen van u, als particulier en/ of ondernemer. U krijgt de kans om aan de slag te gaan met een persoonlijk financieel groeiplan. Koester het! Zelfstandigen begeleid ik binnen hun zoektocht naar fiscale oplossingen en pensioenopbouw vanuit een financieel dwarsdenken. Kortom, ik stel u en/of uw bedrijf centraal om te komen tot de ultieme financiële oplossing!

Author